Skip to main content
DUCA

Onderzoek

DICA moedigt wetenschappelijk onderzoek aan vanuit de overtuiging dat dit een belangrijk instrument is tot verdere kwaliteitsverbetering. Deelnemers aan de registraties mogen onder strikte voorwaarden gegevens uit de registratie gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Aanvragen worden op meerdere niveaus getoetst.

Voor het aanvragen van gegevens uit de DICA registraties kunt u via deze link het digitale aanvraagformulier indienen. Na inzending van de aanvraag start automatisch het beoordelingsproces.

De variabelenlijst voor uw onderzoeksaanvraag en het toestemmingsformulier verstrekking gegevens aan derden vindt u hieronder:

Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke procedure wij volgen bij een aanvraag? Bekijk dan hier de procedure wetenschappelijke aanvragen en het DUCA-addendum. Onderzoekers dienen zich strikt aan deze regeling te houden. 

Indien u vragen heeft omtrent de wetenschappelijke aanvragen dan kunt u contact opnemen met onderzoek@dica.nl.

Overzicht onderzoeksaanvragen

Een belangrijke voorwaarde van de onderzoeksaanvraag is dat deze niet overlapt met een eerdere DUCA-aanvraag. Controleer dit vooraf goed. Een schematisch overzicht van alle aanvragen - goedgekeurd, afgekeurd en lopend - vindt u hier. 

Hieronder vindt u een overzicht van de eerder goedgekeurde onderzoeksaanvragen binnen de DUCA-registratie. Publicaties met data uit de DUCA vindt u op de pagina 'resultaten'

Lopend onderzoek