Skip to main content
DHBA

Onderzoek

DICA moedigt wetenschappelijk onderzoek aan vanuit de overtuiging dat dit een belangrijk instrument is tot verdere kwaliteitsverbetering. Deelnemers aan de registraties mogen onder strikte voorwaarden gegevens uit de registratie gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Aanvragen worden op meerdere niveaus getoetst.

Voor het aanvragen van gegevens uit de DICA registraties kunt u via deze link het digitale aanvraagformulier indienen. Na inzending van de aanvraag start automatisch het beoordelingsproces.

De variabelenlijst voor uw onderzoeksaanvraag en het toestemmingsformulier verstrekking gegevens aan derden vindt u hieronder:
•    download data dictionary 2021 (variabelenlijst) (excel)
•    Formulier 'toestemming verstrekking gegevens aan derden'

Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke procedure wij volgen bij een aanvraag? Bekijk dan hier de procedure wetenschappelijke aanvragen. 
Voor de inhoud en afwikkeling van een wetenschappelijke aanvraag bij de DHBA klik hier.

Indien u vragen heeft omtrent de wetenschappelijke aanvragen dan kunt u contact opnemen met onderzoek@dica.nl.

De DHBA Wetenschappelijke Commissievergaderingen zijn op

  • 26 mei 2021
  • 13 oktober 2021
  • 8 december 2021

Lopend onderzoek

Hieronder vindt u een overzicht van de lopende onderzoeken van de DHBA-registratie. Dit is een overzicht van de goedgekeurde wetenschappelijke aanvragen. Resultaten en publicaties met data uit de DHBA vindt u op de pagina 'resultaten'.