Werken aan verbeteren van borstkankerzorg met spiegelsessie DMA/borstkanker
27 maart 2024

Werken aan verbeteren van borstkankerzorg met spiegelsessie DMA/borstkanker

Op dinsdag 26 maart werd de 18e spiegelbijeenkomst van de kwaliteitsregistratie DICA Geneesmiddelen (DMA) en de DICA Borstkanker registratie (NBCA) georganiseerd.

DICA werkte hier samen met Sabine Siesling en Janneke Verloop van IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) en het analyseteam van LOGEX. Presentaties van Esmée van Geffen en Geeske Grit over het gebruik en de uitkomsten van CDK46 remmers en everolimus toonden de toegevoegde waarde van real-world data. Maurice Van Staveren nam ons mee in de uitdagingen bij het subcutaan toedienen van trastuzumab en pertuzumab.

Veel dank aan de deelnemers, het expert panel van Machteld Wymenga en Annemarie Eldering-Heldens en de dagvoorzitter Bas Peters. Door vragen en discussies gaan data leven en verhogen we samen de kwaliteit en doelmatigheid van de borstkankerzorg!

Heeft u niet kunnen deelnemen, maar bent u benieuwd naar de inzichten van het gebruik en de effectiviteit van geneesmiddelen voor bijvoorbeeld uw regionale oncologienetwerk? Neem dan contact op via connect@dica.nl.