Primeur: IKNL en DICA maken eerste gezamenlijke regiorapportage
15 maart 2024

Primeur: IKNL en DICA maken eerste gezamenlijke regiorapportage

Voor het eerst werd een regiorapportage verzorgd door een samenwerking tussen IKNL, DICA en DHD. Dat gebeurde voor de regiobijeenkomst van de Netwerktumorgroep Darmkanker (Lower GI) van OncoWest op 11 maart.

In een regiorapportage worden de uitkomsten van zorg van de ziekenhuizen met elkaar vergeleken en tumorspecifieke details in kaart gebracht. Cijfers over diagnostiek, toegepaste behandelingen en doorverwijzingen per ziekenhuis versus regionaal en landelijk worden zichtbaar gemaakt zodat medisch specialisten en verpleegkundigen verschillen in de uitkomsten van zorg in alle openheid met elkaar kunnen bespreken en de zorg verder kunnen verbeteren. De data voor deze regiorapportage komen uit de DICA darmkanker registratie (DCRA) en uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).

Bente Jorritsma, voorzitter Raad van Bestuur van DICA: ““Een mooi resultaat van een gezamenlijke effort. De data uit het NKR en onze data uit de DCRA vullen elkaar goed aan. Hierdoor kunnen we nog meer relevante inzichten geven over zorg in de regio. We kijken er naar uit om dit samen met IKNL in meer regio’s te doen.”