Skip to main content

DICA onderschrijft de missie van Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

DICA onderschrijft deze missie en zet zich dagelijks in voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven voor mensen met kanker. DICA faciliteert negen oncologische registraties, namelijk:

- Darmkanker

- Borstkanker

- Gynaecologische kanker

- Hoofd- en halskanker

- Longkanker

- Melanoom

- Alvleesklierkanker

- Maag- en slokdarmkanker

- Leverkanker

De DICA-kwaliteitsregistraties bieden een unieke kans te weten te komen welke factoren in het zorgproces leiden tot de beste resultaten voor de patiënt. Zorgprofessionals delen positieve resultaten en de zorgprocessen die hiertoe leiden, kunnen grote kwaliteitsimpulsen geven aan de gehele gezondheidszorg. Juist door gezamenlijk en vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de zorg, kunnen o.a. dokters en patiënten bepalen wat goede zorg is, wat er beter kan en wat de beste keuze is voor een individuele patiënt.

DICA zet zich met overtuiging in om de zorg beter te maken. Voor iedereen. Together we make care count.