Skip to main content

Reactie DICA naar aanleiding van berichtgeving ICHOM en MRDM

ICHOM en MRDM bundelen krachten om zorguitkomsten op internationale schaal te vergelijken

Afgelopen week heeft onze IT-partner MRDM aangekondigd dat zij, in samenwerking met het International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM), het ICHOM Global Benchmarking Platform lanceren.

Het ICHOM Global Benchmarking Platform is het eerste platform ter wereld waarmee zorgprofessionals en onderzoekers over de hele wereld belangrijke zorguitkomsten kunnen vergelijken. Dit stelt hen in staat om te leren van collega’s uit andere landen en best practices sneller met elkaar te delen. Hiermee wordt de gezondheidszorg wereldwijd naar een hoger niveau getild.  

DICA juicht deze stap toe en ziet dit als een belangrijke ontwikkeling op het gebied van kwaliteitsverbetering in de zorg. Want ondanks verschillen in de datasets, bestaan er ook veel overeenkomsten en opent dit voor Nederland de weg naar internationale samenwerking en benchmarking. “Kwaliteitsregistraties in Nederland zullen hier zeker ook de vruchten van plukken”, zegt Eric Hans Eddes, directeur DICA. “Deze samenwerking met als doel leren en verbeteren is echt uniek en de start van een geheel nieuw hoofdstuk voor zorginstellingen en patiënten over de hele wereld.”

Het ICHOM Global Benchmarking Platform zal gebruikmaken van ‘machine-readable’ versies van de ICHOM standaardsets. Hiermee wordt implementatie eenvoudiger en dit beperkt bovendien de registratielast. ICHOM heeft een meerjarig contract gesloten met het Nederlandse bedrijf LOGEX. De ontwikkeling en dagelijkse ondersteuning van het platform wordt verzorgd via MRDM, dochteronderneming van LOGEX.

Lees hier het persbericht.