Skip to main content

'Personal Health Train' wint Computable Award 2020!

De Personal Health Train van is door ICT-vakblad Computable verkozen tot beste ICT-project van het jaar! De PHT won in de categorie Zorgproject. 

Samen met toonaangevende partners in de zorg bouwen we aan een privacyvriendelijk en duurzaam informatiestelsel voor het opslaan en uitwisselen van persoonlijke gezondheidsgegevens. Door gebruik van het PHT-concept blijven medische gegevens veilig opgeslagen bij de oorspronkelijke bron. Als aanvragers medische informatie nodig hebben voor analyse, krijgen zij alleen de resultaten te zien. Er rijdt als het ware een trein langs verschillende datastations om ter plekke gegevens te analyseren en te koppelen. De PHT is al met succes op kleine schaal en op verschillende plaatsen in de zorg toegepast. Op deze manier bouwen we aan een privacyvriendelijk en duurzaam informatiestelsel voor het opslaan en uitwisselen van persoonlijke gezondheidsgegevens van alle 17 miljoen Nederlanders.

Meer weten over de Personal Health Train? Bekijk dan deze video

PHT is een samenwerking tussen: Zorginstituut Nederland, Leiden University Medical Center, Radboudumc, TNO Health-RI, Go Fair, IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) Maastro, Maastricht University, Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie, Nederlandse Hart Registratie (NHR), Universitair Medisch Centrum Utrecht, Vektis, en CZ