Skip to main content

Succesvolle bijeenkomst over NBCA PROMs implementatie

In 2016 is de NBCA in pilotvorm gestart met het uitvragen van patiëntfeedback voor borstkankerpatiënten. De ervaringen met de implementatie hiervan werden afgelopen donderdag gedeeld tijdens de NBCA PROMs implementatiebijeenkomst te Leiden. Verschillende sprekers vertelden over hun aanpak bij het implementeren van PROMs in hun zorginstelling. De goed bezochte bijeenkomst bestond met name uit kwaliteitsmedewerkers, chirurgen en verpleegkundig specialisten.

De boodschap van de sprekers die best practices deelden was duidelijk: het implementatieproces dient niet onderschat te worden. Voor succesvolle implementatie is integratie van de PROMs in het zorgproces een cruciale voorwaarde. Het bespreken van PROMs-uitkomsten in de spreekkamer, het inbouwen van de PROMs-module in het EPD en het opzetten van een multidisciplinair, enthousiast team werden als succesfactoren genoemd. Dat kost volgens de sprekers tijd en moeite, maar zij zagen absoluut potentie voor patientfeedback om op die manier van toegevoegde waarde te zijn in de zorg.

Meer informatie over het implementeren van PROMs kunt u lezen in het Tips & Tricks document dat tijdens deze bijeenkomst werd gepresenteerd. In oktober 2018 wordt patiëntfeedback landelijk uitgerold.