Skip to main content

Naamswijziging DSCA: Dutch ColoRectal Audit (DCRA)

Per direct gaat de Dutch Surgical Colorectal Audit (DSCA) verder onder een nieuwe naam: Dutch ColoRectal Audit - DCRA

Achtergrond en strekking van de naamswijziging naar DCRA
Van oorsprong is de darmkanker-registratie een monodisciplinaire registratie, gestart in 2009 onder leiding van chirurgen. Wij streven er naar dat naast chirurgen ook andere disciplines, zowel diagnostisch als therapeutisch, patiëntgegevens gaan registeren in de darmkanker-registratie. De DSCA wordt daarmee een multi-disciplinaire registratie met als gevolg dat de huidige naam niet meer volstaat. Om die reden en met oog op de toekomst waarin mogelijk nog meer disciplines bij de registratie aansluiten en vergelijkingen op internationaal gebied voor de deur staan, is de Dutch ColoRectal Audit (DCRA) de nieuwe naam voor de darmkanker-registratie.

Uitsluitend een naamswijziging
De wijziging betreft dus uitsluitend een naamswijziging; al het andere (clinical audit board, wetenschappelijke commissie, DICA, activiteiten, datasets, indicatoren, accreditatie, juridische entiteit, eigendom, contracten, verplichtingen, etc.) blijft ongewijzigd. We dragen ervoor zorg dat de naamswijziging zo spoedig mogelijk wordt verwerkt in de registratie, organisatie, documenten en bij onze partners. Eventuele toekomstige wijzigingen worden aangepast in samenwerking met de andere disciplines.

De gevolgen voor u als belanghebbende
De belangrijkste gevolgen van de naamswijziging voor u zijn:
·       Informatie over de darmkankerregistratie vindt u vanaf heden onder de naam DCRA. Dit geldt voor de website en documentatie. In Survey en rapportages op MijnDICA (MijnDCRA) treft u op korte termijn de nieuwe naam aan.
·       We verzoeken u vanaf heden de nieuwe naam (DCRA) te gebruiken in uw communicatie over de darmkankerregistratie.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de DICA-servicedesk:
E: dica-servicedesk@mrdm.nl
T: 088 – 57 000 10 (bereikbaar op werkdagen van 9:00 – 17:00 uur)