Skip to main content

DICA versterkt zich met ervaren expert in onderzoek op het gebied van kwaliteit van zorg

Vanaf januari 2018 treedt Perla Marang-van de Mheen in dienst bij DICA. Naast haar functie als Universitair Hoofddocent Kwaliteit van Zorg bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), versterkt zij het wetenschappelijk bureau DICA en speelt zij een cruciale rol bij de verdere ontwikkeling van de methodologie welke geïncorporeerd is in alle DICA-registraties.

Kwaliteit van zorg stroomt door haar aderen
Het wetenschappelijk bureau DICA ontwikkelt in samenwerking met de wetenschappelijke commissies van de diverse registraties een betrouwbaar en valide meetsysteem, waardoor betekenisvolle spiegelinformatie voor en aan zorgverleners kan worden teruggekoppeld. Marang-van de Mheen, epidemioloog met omvangrijke ervaring in onderzoek naar kwaliteit van zorg vanuit het perspectief van de professional of de patiënt, brengt door haar ontwikkelde en betekenisvolle methoden om de kwaliteit van zorg te meten en evalueren mee naar DICA. Daarnaast is haar bedrevenheid in het ontwerpen en analyseren van kwaliteitsregistraties en haar bewezen capaciteit op het gebied van patiëntfeedback een grote winst voor DICA.

Bruggenlegger tussen kwaliteit van zorg in onderzoek en praktijk
Het is niet alleen DICA die profiteert van de toegevoegde waarde van Marang-van de Mheen. Met name zorginstellingen ondervinden profijt doordat zorginstellingen vaker en makkelijker kunnen participeren in onderzoek wat ten gunste komt van de kwaliteit van zorg in de zorginstellingen. ‘Ik hoop samen met zorginstellingen nieuwe interventies te ontwikkelen om de kwaliteit van zorg te verbeteren’, zo stelt Marang-van de Mheen die als geen ander onderzoek en praktijk weet te combineren waardoor kwaliteitsverbetering in de praktijk toepasbaar wordt. Dit is een van haar belangrijkste doelen.

Wij zijn vereerd met Marang-van de Mheen als nieuwe collega in ons team en wensen haar veel succes bij DICA.