Skip to main content

DICA kwaliteitsprijs voor onderzoek naar het ‘verbeteren van kwaliteit van zorg’

Wetenschappelijk café
Tijdens het DICA-congres op 21 juni 2018 biedt DICA podium aan zorgverleners en (arts-)onderzoekers die zich bezig houden met kwaliteit van zorg. Heb je onderzoek gedaan met bijvoorbeeld gegevens uit de DICA-audits of deze gebruikt bij het verbeteren van kwaliteit van zorg? Heeft jouw (onderzoeks)project maatschappelijke relevantie en wil je de unieke kans om je resultaten niet alleen aan medisch specialisten te presenteren, maar ook aan ziekenhuisbestuurders, patiënten, verpleegkundigen, zorgverzekeraars en bijv. het kwaliteitsinstituut? Stuur dan je abstract in en maak kans op de DICA kwaliteitsprijs!

Aanmelden voor het wetenschappelijk café is reeds mogelijk! Je kunt je abstract op een later tijdstip toevoegen via de persoonlijke loginlink die je na aanmelding ontvangt.

DICA Kwaliteitsprijs
De kwaliteitsprijs wordt uitgereikt aan het beste onderzoek met betrekking tot outcome research en het ‘verbeteren van kwaliteit van zorg’. Zowel de vakjury als het publiek heeft hierin een stem. De prijs is een fantastisch geldbedrag t.w.v. € 2.500,00 te besteden aan een vervolgproject of het bezoek aan een kwaliteitscongres zoals de IHI, het jaarlijkse ICHOM-congres of ASCO quality.

Procedure & deadlines
Abstracts kunnen worden ingediend tot woensdag 16 mei, 12:00 uur via de aanmeldlink of je persoonlijke loginlink die uw in uw bevestigingsmail ontvangt. Uiterlijk donderdag 31 mei ontvangen de auteurs bericht of hun bijdrage is geaccepteerd. Auteurs van geaccepteerde abstracts worden uitgenodigd een poster op te hangen in het wetenschappelijk café. Bezoekers van het congres gaan met een hapje en drankje langs de posters om in gesprek te gaan met de onderzoekers. Een onafhankelijke jury zal 3 onderzoeken selecteren die in aanmerking komen voor de kwaliteitsprijs. De auteurs van deze posters worden gevraagd hun posters plenair te pitchen (max. 2 minuten per onderzoeker) aan het publiek en de jury op donderdag 21 juni 2018 in de middag. De kwaliteitsprijs wordt uitgereikt tijdens de borrel.