Skip to main content

Koppeling endoscopiesystemen: centraal gefinancierd en technisch verbeterd

Voor de endoscopieregistratie DGEA bestaat al enige tijd een geautomatiseerde koppeling tussen MRDM en de endoscopiesystemen van RVC, Olympus en Chipsoft. Deze koppeling wordt de komende tijd technisch verbeterd en voorzien van inhoudelijke wijzingen in de DGEA-dataset.

Centrale financiering vanuit DICA en ZN

Per 1 januari 2021 financieren DICA en Zorgverzekeraars Nederland de koppeling met de endoscopiesystemen. De implementatie- en abonnementskosten voor de Endoscopie-Connect services voor zorginstellingen komen daarmee te vervallen.

Maakt uw centrum al gebruik van de uploadmodule?

  • Per 1 januari 2021 vervallen de Endoscopie-Connect implementatiekosten van € 2.500,- en de jaarlijkse abonnementskosten van € 1.200,-;
  • De dienstverlening uit het Endoscopie-Connect contract wordt onveranderd voortgezet.

Maakt uw centrum nog geen gebruik van de uploadmodule?

  • Neem contact op met de servicedesk van DICA: 088-570 00 10 of dica-servicedesk@mrdm.nl bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

PALGA-koppeling

De pathologie-koppeling met PALGA wordt de komende tijd verbeterd. Pathologievariabelen worden hiermee automatisch gevuld in de DGEA. Ook kan de ADR, de meest betrouwbare afgeleide van de kwaliteit van de coloscopie, berekend worden.

Tijdlijn

De wijzigingen in de koppeling worden de komende periode uitgerold door de leveranciers van de endoscopiesystemen, in samenwerking met MRDM. In sommige gevallen is een actie vanuit de zorginstelling nodig. Zorginstellingen worden hierover apart geïnformeerd.