Skip to main content

Het IMPACT Congres - 21 en 22 juni 2021 - meld u nu aan!

De impact van data: wat leren we van de COVID-19-crisis?

Kwaliteitsregistraties maken de effecten van COVID-19 op de reguliere zorg inzichtelijk. Door gebruik van (real-world) data uit de verschillende registraties wordt inzichtelijk wat de gevolgen van de coronapandemie zijn voor de spoedeisende, electieve, chronische, poliklinische, semi-electieve en oncologische zorg.

Op maandag 21 en dinsdag 22 juni 2021 presenteren de samenwerkende kwaliteitsregistraties (SKR), bestaande uit DICA, LROI, LTR-LNAZ, Nefrovisie, NHR, Stichting NICE, NTS en Perined, de resultaten tijdens het IMPACT Congres. Gezamenlijke analyses die van belang zijn om te leren van de huidige pandemie. Verschillende sprekers en experts die in of dichtbij de frontlinie hebben gestaan komen aan het woord. We gaan in gesprek over de lessons learned en efficiënte en werkbare oplossingen voor de toekomst.

Meld u nu aan voor het IMPACT Congres!

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden. 

Sprekers

Dr. Sjaak Wijma – Voorzitter Raad van Bestuur Zorginstituut Nederland.

Prof. dr. Diederik Gommers – Intensivist, afdelingshoofd bij Intensive Care in het Erasmus MC Sophia.

Prof. dr. Marcel Levi – Internist, voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Prof. dr. Peter Paul van Benthem – Voorzitter Federatie Medisch Specialisten (FMS), hoogleraar en hoofd van de afdeling KNO (Keel, Neus en Oorheelkunde) in het LUMC in Leiden.

Prof. dr. Jaap Bonjer – Chirurg en voorzitter Nederlandse Vereniging voor Heelkunde

Prof. dr. ir. Jan Rotmans – Hoogleraar Erasmus Universiteit te Rotterdam

Sophie Rijpkema – Projectleider capaciteitsprojecten, crisisteam Covid-19, Schouder aan Schouder, Amsterdam UMC

Drs. Thomas Schok – chiruurg-oncoloog, promovendus Antoni van Leeuwenhoek, bestuurslid van het Universiteitsfonds Limburg en als bestuurslid VvAA verantwoordelijk voor het project ‘Zin in Zorg’

Casey Grandbois van Ravenhorst – PhD-kandidaat, AIOS Anesthesiologie, Team De Jonge Dokter

Dr. Rosanne Hertzberger – Microbioloog, columnist bij NRC Handelsblad en correspondent vaccinaties bij De Correspondent.

Dr. Sabine Pinedo – Vasculair internist en ondernemer

Dr. Selma Tromp – Bestuurslid Federatie Medisch Specialisten (FMS) portefeuille kwaliteit, neuroloog en medisch manager van de afdeling Klinische Neurofysiologie van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht / Nieuwegein

Programma

Het IMPACT Congres bestaat uit drie online sessies met elk een ander thema. U kunt de sessies los van elkaar volgen. Uiteraard kunt u ook deelnemen aan alle drie de sessies. De keuze is aan u!

  • Maandag 21 juni - 15.00 - 17.30 uur - IMPACT op de acute, semi-electieve en oncologische zorg
  • Maandag 21 juni - 19.00 - 20.30 uur - IMPACT op de (jonge) arts: werken in de frontlinie
  • Dinsdag 22 juni - 15.00 - 17.30 uur - IMPACT op de chronische, poliklinische en electieve zorg en overhandiging SKR IMPACT Report

Voor het hele programma ga naar de eventpagina.