Skip to main content

UPDATE

De herstructurering van de DBIR heeft veel tijd en moeite gekost maar u zult ervaren dat het nieuwe portaal een stuk gebruiksvriendelijker is. In deze brief een kort overzicht van de belangrijkste veranderingen die per 11 september 2017 in werking gaan:

* Er is een geheel vernieuwde layout om o.a. een duidelijker onderscheid te maken tussen de linker en rechter mamma.

* Er is nu een verkorte route voor de primaire bilaterale augmentaties. Bij het invoeren van een nieuwe patiënt krijgt u eenmalig de mogelijkheid om standaardantwoorden passend bij dit behandelscenario automatisch in te laten vullen. Controleer deze antwoorden nauwkeurig, vul de overige vragen in en wijzig waar nodig.

* De GS-1 Barcode scanner kan nu gebruikt worden. Tot nu toe zijn er drie implantaatleveranciers die de juiste barcodes hanteren op alle geleverde implantaten: Eurosilicone, Polytech en Mentor. Hopelijk volgen de overige producenten ook spoedig, want dit scheelt weer een hoop invoerwerk voor u.

* Op mijnDICA wordt het overzicht van uw geregistreerde implantaten wekelijks vernieuwd.

* De online implantaatcheck voor patiënten wordt bijgewerkt.

Op de website treft u een uitgebreid wijzigingsdocument aan en enkele korte instructievideo's over veelvoorkomende chirurgische procedures.