Skip to main content

Dataverificatie DHBA & DGOA afgerond, DCRA & DUCA van start

De vraag naar transparantie in de zorg groeit. Met de toenemende interesse in DICA-registraties is het vaststellen dat de geleverde informatie uit de klinische registraties betrouwbaar is, van een nog groter belang geworden. Voor het nauwkeurig vaststellen van de betrouwbaarheid van de geregistreerde data én de validiteit van de geregistreerde uitkomsten, heeft DICA onafhankelijke dataverificatie op patiëntniveau geïntroduceerd.

Vanaf deze week gaat dataverificatie van de DCRA (darmkanker) en DUCA (maag- en slokdarmkanker) registraties van start. In de aangemelde ziekenhuizen zal de volledigheid en kwaliteit van de data die ingevoerd is over registratiejaar 2016 gecontroleerd worden.

De uitvoering van dataverificatie van de DHBA (leverchirurgie) en DGOA (gynaecologische oncologie) is onlangs afgerond. De resultaten van de dataverificatietrajecten zullen na het traject gepubliceerd worden op onze website. Bent u benieuwd naar de resultaten van eerdere dataverificatietrajecten (DLSA, DATO, DSAA, DACI en DLSA)? Bekijk deze hier.