Skip to main content

Avond vol internationale auditvergelijkingen voor en door medisch specialisten

Op woensdagavond 20 juni 2018, voorafgaand aan het DICA-congres (21 juni), organiseert DICA een unieke inspirerende en internationale avond exclusief van, door en voor medisch specialisten. Resultaten uit zes DICA-registraties zijn vergeleken met audits uit de ons omringende landen. Bent u benieuwd wat we van elkaar kunnen leren? Kom dan discussiëren met de volgende (inter)nationale sprekers!

Voor de CVA sessie verwelkomen wij Tony Rudd van het St. Thomas' Hospital in London. Tony Rudd vertelt meer over de ontwikkelingen in het National Sentinel Stroke Audit Program in de UK. Richard Hardwick, hoofd van de UpperGI unit van het Cambridge University Hospital sluit als spreker aan bij de sessie vanuit de DUCA waarbij hij ingaat op de National Oesophago Gastric Cancer Audit in Engeland en Wales. Plastisch chirurg Andrea Pusic van Brigham and Women's Hospital Boston inspireert ons met BREAST Q; de kracht van de mening van patiënten met daarbij succesvolle praktijk voorbeelden over het gebruik van PROMS. De DATO introduceert Johan Ottosson uit Noorwegen en Villy Vage uit Zweden, zij vergelijken de resultaten uit de Scandinavische registraties met de Nederlandse. De sessie van Lene Hjerrild Iversen, chirurg en professor bij het Aarhus University Hospital, staat in het teken van de belangrijke rol van de Nederlandse DCRA en Deense DCCG in het voorzien van inzicht in de kwaliteit van Nederlandse en Deense darmkankerzorg. Tevens verzorgt Doranne Hilarius de sessies rondom het nieuwe project DICA geneesmiddelen. De spreker voor NBCA volgt in een later stadium.

We delen resultaten en we bediscussiëren interessante bevindingen met u tijdens de internationale sessies, diner en borrel. Welke verbeteringen vallen op? Zijn er internationale trends zichtbaar? Waar liggen verbeter-uitdagingen? Wij nodigen u graag uit om deze avond mee te discussiëren met ons en een zestal internationale koplopers. Tegelijkertijd lanceren we DICA Geneesmiddelen. Doordat dure geneesmiddelen steeds sneller op de markt worden gebracht, waarbij de gegevens over de waarde in de dagelijkse praktijk summier zijn, ontstaat onzekerheid over de juiste plaatsbepaling, effectiviteit en dosering. Het is daarom van belang dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan het vaststellen van de (meer)waarde van geneesmiddelen in de praktijk.

Praktische informatie

Locatie: DoubleTree by Hilton, Amsterdam CS
Datum: woensdagavond 20 juni 2018 (vooravond van het DICA-congres op 21 juni 2018)
Doelgroep: alle medisch specialisten, ziekenhuisapothekers en overige (huis)artsen met interesse in verbetering van kwaliteit van zorg
Accreditatie: u ontvangt (4!) accreditatiepunten
Kosten: slechts 75 euro

Klik op onderstaande links om u aan te melden, het programma te bekijken of voor meer informatie over de sprekers. 

Aanmelden      -      Programma     -      Sprekers

Wij kijken uit naar uw komst op woensdagavond 20 juni 2018!