Skip to main content
Dutch Pediatric and Adult Registry of Diabetes

DPARD

Over de registratie

DPARD (Dutch Pediatric and Adult Registry of Diabetes) registreert alle patiënten met diabetes mellitus type 1 en type 2, die hiervoor in het ziekenhuis onder behandeling zijn op de polikliniek (zowel 2e als 3e lijn). Reden is om beter inzicht te krijgen in de omvang en complicaties van de intramurale diabeteszorg, met als doel om deze verder te verbeteren. De DPARD omvat zowel kinderen als volwassenen; de betrokken beroepsgroepen zijn derhalve kinderartsen en internisten.

De DPARD is officieel van start gegaan op 14 november 2017 (Werelddiabetesdag) en was initieel onder beheer van de stichting BIDON. Sinds 2018 is het beheer van de registratie overgegaan naar DICA. Voor de overgang naar DICA was MRDM reeds bewerker voor deze registratie, hier is niets aan veranderd.


Praktische informatie

De DPARD handleiding met praktische informatie over de registratie vindt u onder Documenten. Hier treft u ook het aanmeldformulier voor het aanvragen van login-gegevens voor Survey (registratiesysteem).

De datadictionary, CRF en XSD, welke behulpzaam zijn bij het registreren, zijn te downloaden via de website van MRDM.


In- en exclusiecriteria DPARD

Inclusiecriteria

  • diabetes mellitus type 1
  • diabetes mellitus type 2
  • monogenetische (MODY) of syndromale diabetes mellitus
  • secundaire diabetes mellitus (t.g.v. chemotherapie of corticosteroïden)

Exclusiecriteria

  • zwangerschapsdiabetes (dus alleen diabetes tijdens de zwangerschap, niet daarbuiten)
  • huisarts is hoofdbehandelaar van diabetes mellitus
  • tijdelijke intramurale behandeling van diabetes mellitus (bv. alleen behandeling van diabetes tijdens klinische opname voor operatie of infectie in het kader waarvan diabetes mellitus behandeling behoeft, en na opname de controle en behandeling van de diabetes teruggaat naar de huisarts)


Registreren van gegevens

Registreren in de DPARD kan enkel via batch-uploadt. Voor vragen hierover, neem contact op met de DICA-servicedesk: 
Telefonisch: 088 – 570 00 10 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur
Per e-mail: dica-servicedesk@mrdm.nl
 

Codman Dashboard

In de Codman omgeving krijgen deelnemers aan de DPARD wekelijks een geüpdatete terugkoppeling van hun eigen resultaten, afgezet tegen het landelijk gemiddelde (benchmark informatie). Terugkoppeling vindt plaats via Codman Indicatoren en Codman Exploratief. Alle gegevens worden wekelijks geüpdatet. De basisrapportage zal in november worden toegevoegd.

Codman Indicatoren

Via Codman Indicatoren kunt u alle interne en externe indicatoren terugvinden. Per indicator wordt de rekenregel en in- en exclusielijst weergegeven.
Tevens vindt u een overzicht van de TP-indicatoren. Hierdoor kunt u het hele jaar door monitoren hoe uw ziekenhuis presteert op de aan te leveren externe indicatoren in het Transparantieportaal.
Indien de registratie een medicijnenmodule heeft, kunt u via de Codman Indicatoren ook terecht bij deze rapportage.

Codman Exploratief

Codman Exploratief maakt het voor u mogelijk om informatie over behandelresultaten te filteren naar bijvoorbeeld leeftijd, comorbiditeiten of chirurgische techniek. Door de juiste filters toe te passen ontvangt u nauwkeurige ongecorrigeerde informatie over bij welk type patiënt u de minste complicaties heeft of waar juist nog de grootste verbetering te behalen valt. De prestaties van uw kliniek worden afgezet tegenover de landelijke benchmark. Daarnaast vindt u hier ook een vullingenoverzicht om het aantal geregistreerde patiënten in de audit te bekijken.  

Aanmelden Codman Dashboard

Codman Indicatoren

Voor de DPARD kunt u inloggen via: https://dpard-kpi.valuebase.nl

Bent u al in het bezit van een gebruikersnaam en wachtwoord voor het registratiesysteem Survey,  dan kunt u deze gegevens gebruiken om in te loggen.
Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord, dan kunt u inloggen met het e-mail adres waarop u dit bericht ontvangt.

Heeft u wel een gebruikersnaam maar nog geen wachtwoord? Dan kunt u een wachtwoord aanmaken door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken. U ontvangt een e-mail met daarin een link om het wachtwoord te wijzigen. Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw spambox. Mogelijk is de e-mail daarin terechtgekomen.

Bent u eenmaal ingelogd dan kunt u linksboven in het menu snel wisselen tussen de verschillende rapportage omgevingen.

Codman Exploratief

Activeer uw account door onderstaande stappen te volgen:
Voor de DPARD kunt u inloggen via: https://dpard-kpi.valuebase.nl

Bent u al in het bezit van een gebruikersnaam en wachtwoord voor het registratiesysteem Survey, dan kunt u deze gegevens gebruiken om in te loggen.
Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord, dan kunt u inloggen met het e-mail adres waarop u dit bericht ontvangt.
Heeft u wel een gebruikersnaam maar nog geen wachtwoord? Dan kunt u een wachtwoord aanmaken door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

  • Ga naar de website: zie de links hierboven
  •  Klik op ‘Wachtwoord vergeten’.
  • U ontvangt een e-mail met een link om het wachtwoord te wijzigen. Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw spambox. Mogelijk is de e-mail daarin terechtgekomen.

Aanmelden ziekenhuis

Heeft u vragen of wilt u uw ziekenhuis aanmelden bij de ….? Neem dan contact op met de DICA servicedesk.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de DICA servicedesk. Telefoon:088 – 570 00 10 

E-mail: dica-servicedesk@mrdm.nl
De servicedesk is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.