Skip to main content
DLCA

Onderzoek

DICA moedigt wetenschappelijk onderzoek aan vanuit de overtuiging dat dit een belangrijk instrument is tot verdere kwaliteitsverbetering. Deelnemers aan de registraties mogen onder strikte voorwaarden gegevens uit de registratie gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Aanvragen worden op meerdere niveaus getoetst.

Voor alle subregistraties van de DLCA (-S, -R en -L) zijn voldoende gegevens beschikbaar die voor wetenschappelijk onderzoek opgevraagd kunnen worden. 

Voor het aanvragen van gegevens uit de DICA registraties kunt u via deze link het digitale aanvraagformulier indienen. Na inzending van de aanvraag start automatisch het beoordelingsproces.

De variabelenlijst voor uw onderzoeksaanvraag en het toestemmingsformulier verstrekking gegevens aan derden vindt u hieronder:

Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke procedure wij volgen bij een aanvraag? Bekijk dan hier de procedure wetenschappelijke aanvragen. 

Indien u vragen heeft omtrent de wetenschappelijke aanvragen dan kunt u contact opnemen met onderzoek@dica.nl.

Lopend onderzoek

Hieronder vindt u een overzicht van de lopende onderzoeken van de DLCA-registratie. Dit is een overzicht van de goedgekeurde wetenschappelijke aanvragen. Resultaten en publicaties met data uit de DLCA vindt u op de pagina 'resultaten'.