Skip to main content
DICA

Onderzoeksaanvragen

Algemeen

DICA moedigt wetenschappelijk onderzoek aan vanuit de overtuiging dat dit een belangrijk instrument is tot verdere kwaliteitsverbetering. Deelnemers aan de registraties mogen onder strikte voorwaarden gegevens uit de registratie gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Aanvragen worden op meerdere niveaus getoetst.

Graag uw aandacht voor het volgende: In de afgelopen jaren is het aantal aanvragen voor gegevens uit de DICA-registraties aanzienlijk toegenomen. DICA vindt dit een mooie ontwikkeling. Om aanvragen in de toekomst sneller en adequater te kunnen behandelen, gaat DICA over naar een nieuw, geautomatiseerd systeem voor het afhandelen van wetenschappelijke aanvragen. In verband met deze overgang is het helaas tot 1 oktober 2021 niet mogelijk om nieuwe wetenschappelijk aanvragen in te dienen. Vanaf 20 juli 2021 nemen wij geen nieuwe aanvragen meer in behandeling. Aanvragen die vóór 20 juli zijn binnengekomen, worden wel in behandeling genomen. Nieuwe wetenschappelijke aanvragen kunnen weer per 1 oktober 2021 ingediend worden via een nieuw aanvraagsysteem

Aanvraagprocedure oude situatie (t/m 20 juli 2021)

Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke procedure wij volgen bij een aanvraag? Download dan hieronder de procedure wetenschappelijke aanvragen. De variabelenlijst voor uw onderzoeksaanvraag kunt u downloaden op de pagina van de betreffende registratie. Indien u vragen heeft omtrent de wetenschappelijke aanvragen, kunt u contact opnemen met onderzoek@dica.nl.