Skip to main content
DICA

Onderzoeksaanvragen

Algemeen

Voor het aanvragen van gegevens uit de DICA registraties kunt u via deze link het digitale aanvraagformulier indienen. Na inzending van de aanvraag start automatisch het beoordelingsproces.DICA moedigt wetenschappelijk onderzoek aan vanuit de overtuiging dat dit een belangrijk instrument is tot verdere kwaliteitsverbetering. Deelnemers aan de registraties mogen onder strikte voorwaarden gegevens uit de registratie gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Aanvragen worden op meerdere niveaus getoetst.

Er zijn twee uitzonderingen op deze procedure:

  1. Enkele registraties volgen een alternatieve procedure van data aanvragen. Dit zijn de DPCA, DHNA. Specifieke informatie vindt u op de onderzoekspagina’s van deze registraties.
  2. Voor enkele registraties die nog in ontwikkeling zijn is het nog niet mogelijk om data aan te vragen (het gaat om de DCRE, DGEA, DGNM, DPARD en de EPSA).

Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke procedure wij volgen bij een aanvraag? Download dan hieronder de procedure wetenschappelijke aanvragen. De variabelenlijst voor uw onderzoeksaanvraag kunt u downloaden op de pagina van de betreffende registratie. Indien u vragen heeft omtrent de wetenschappelijke aanvragen dan kunt u contact opnemen met onderzoek@dica.nl.