Skip to main content
DICA

Nieuw: Connect

Nieuwe functionaliteit Codman Dashboard: Connect

Kennis delen binnen de zorg en van elkaar leren, is van cruciaal belang om goede zorg te kunnen blijven leveren. Om het landelijke gesprek tussen zorginstellingen te ondersteunen, hebben DICA en MRDM een nieuwe functionaliteit ontwikkeld: Connect.

Tot nu toe konden zorginstellingen eigen behandelresultaten inzien, afgezet tegenover het landelijk gemiddelde. Connect geeft daarop een aanvulling. De functionaliteit genereert een aanvullende, nieuwe benchmark, gebaseerd op het gemiddelde van de samenwerkende zorginstellingen. Op basis van de getoonde behandelkeuzes en -resultaten kunnen vakgroepen hun eigen prestaties vergelijken met die van andere ziekenhuizen én het landelijke gemiddelde. Dit onderbouwt gezamenlijke discussies over de kwaliteit van zorg.

Connect is een nieuwe functionaliteit die beschikbaar is in Codman Indicatoren en Codman Exploratief. Connect is kosteloos beschikbaar voor alle zorginstellingen in Nederland.

Voordelen Connect

  • Benchmarken met zorginstellingen naar keuze
  • Uitkomsten van samenwerkende zorginstellingen in één overzicht
  • Vergelijkingen tussen zorginstellingen en samenwerkingsverbanden
  • Binnen de vertrouwde omgeving van Codman Indicatoren en Exploratief (geen aparte login)
  • Ondersteuning van landelijke en regionale discussies over de kwaliteit van zorg.

Bekijk hier onze uitlegvideo

Aanmelden

Zorginstellingen geven akkoord op het delen van data uit de DICA-registraties met andere samenwerkende zorginstellingen. Hiervoor geldt een aanvulling op de reeds geldende verwerkersovereenkomsten en een aanvullend contract dient getekend te worden met MRDM. Na het doorlopen van het aanmeldingsproces zal de functionaliteit worden geactiveerd.

U kunt Connect voor de samenwerkende zorginstellingen aanvragen via dit formulier. Hierin geeft u onder andere aan welk dashboard (Exploratief, Indicatoren of allebei) u graag wilt delen en om welke indicatoren het gaat. Hier geeft u ook aan hoe lang het toegestaan is om informatie met elkaar te delen.

 

Meer weten of interesse in een demo? Neem dan contact met onze Servicedesk of bezoek onze supportpagina met meest gestelde vragen