Skip to main content
Dutch Institute for Clinical Auditing

DICA

DICA ontwikkelt twee soorten dashboards; Indicatoren en Exploratieve dashboards.

De Indicatoren Dashboards zijn voor alle registraties beschikbaar. De Exploratieve Dashboards zijn beschikbaar voor alle registraties, behalve de DGEA en DRCE. Deze worden einde eerste kwartaal 2020 opgeleverd. 

Indicatoren Dashboards geven een weergave van de kwaliteitsmetingen bijv. vergelijkingen met een landelijk gemiddelde. Exploratieve Dashboards worden gebruikt om in te zoomen op de data en kan gebruikt worden om onderzoek te doen.

Nauwkeurige informatie

Het gratis nieuwe dashboard maakt het mogelijk om informatie over behandelresultaten te filteren naar bijvoorbeeld leeftijd, comobrbiditeiten of chirurgische techniek. Door de juiste filters toe te passen ontvangt u nauwkeurige ongecorrigeerde informatie over bij welk type patiënt u de minste complicaties heeft of waar juist nog de grootste verbetering te behalven valt. De prestaties van het centrum worden afgezet tegenover de landelijke benchmark.

Beslissen met patiënt

Naast spiegelinformatie voor de specialist levert het interactieve dashboard de mogelijkheid om samen met de patiënt behandelopties door te nemen. Arts en patiënt kunnen zo samen beslissen over het te volgen zorgtraject.

Verbetersessies & gebruiksgemak

Het nieuwe dashboard biedt de mogelijkheid om verbetersessies te organiseren zodat vakgroepen de resultaten met elkaar kunnen vergelijken. Een handige hierbij is het automatisch genereren van een PowerPointpresentatie met een simpele muisklik. Ook is het mogelijk om op de specifieke patiënt met patiënt nummer in te zoomen aan de hand van de gekozen filters. Hierdoor is het makkelijk om deze patiënt in het EPD op te zoeken.

Het Codman dashboard wordt continu doorontwikkeld, nieuwe functionaliteiten zullen daarom doorlopend worden toegevoegd aan het dashboard.

Account aanvragen

Om gebruik te maken van het Codman dashboard dient u een account aan te vragen. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar servicedesk@mrdm.nl. Na goedkeuring van de registratiecontactpersoon in uw ziekenhuis ontvangt u de inloggegevens.

Vragen? Bekijk hier de FAQ.

Via de volgende link gaat u naar het Codman Dashboard: https://apps.mrdm.nl/ 

Afhankelijk van uw autorisaties heeft u toegang tot de dashboards van de registraties.